Om oss

Om oss

 Kennelnamnet Vattenmöllan´s godkändes av SKK under våren 2017. Namnet kommer från vår grannby som heter just Vattenmöllan och där vi så gott som dagligen promenerar med våra hundar. Här finns en fantastisk utsikt mot Öresund och Danmark åt ena hållet och mot Kullaberg åt det andra. 

 

Även om kennelnamnet är relativt nytt så sträcker sig hundintresset mer än 35 år tillbaks i tiden. För Anna-Lenas del började det 1983 med den första hunden som var en långhårig collie som snart följdes av 2 till och en kull collievalpar 1989. Engagemanget var stort på den tiden vilket ledde till utbildningar som instruktör i hundtjänst och mentaltestledare inom Svenska Brukshundklubben.  Första Golden retrievern köptes 1993;  Idkas Luckie Wildness, en liten välbyggd, smidig mörkt guldfärgad tik. Med Wilda kom ett intresse för jakträning  och vi startade ett par gånger i nybörjarklass. Förutom ett avbrott på 5-6 år har det sedan -93 alltid funnits minst en golden i familjen. 

 

Martin är uppvuxen i en familj med stort djurintresse; hästar, hundar och katter har alltid funnits hemma. Hans första egna hund var Cito, en schäferhane som han köpte 1997.  Cito blev sedemera väktarhund och Martins kollega i flera år bland annat på Arlanda, och han har sedan avlösts av tjänstehundarna Atlas och Wille, båda två schäfrar. Martin är utbildad tjänstehundsinstruktör.

Sedan Wille pensionerades 2011 och Martin slutade arbeta som hundförare har vi inte haft någon fler tjänstehundar i familjen.


2016 köpte vi Cava, vår första perro de agua espanol/spansk vattenhund, en ras som Anna-Lena önskat sig i många år. Cava har verkligen infriat alla förväntningar! Hon är otroligt följsam, trygg och arbetsvillig. Smidig och uthållig och mycket snabb när det gäller att lära sig nya saker. Det känns som om vi nu har två raser hemma som vi trivs med.


Även om det inte blivit speciellt mycket hundtävlande de senaste åren, så tycker vi det är viktigt att våra hundar får arbeta och vi tränar dem i  lydnad, apportering, specialsök och spår.  För oss är målsättningen med vår uppfödning friska, stabila, orädda och trygga hundar som är pigga, positiva och samarbetsvilliga. Hundar som är miljöstarka,  kan följa med överallt och som gillar att jobba och har en tydlig av och på knapp. 

© Copyright. All Rights Reserved.

Kontakt

 

Kullabergsvägen 240-4

 

263 77 Mölle

 

Telefon: 070-375 73 55

 

Mail: vattenmollans@gmail.com


Instagram: vattenmollans