Valpar

 

Vi har en liten uppfödning med 1-2 valpkullar per år. Förutom de 3 första veckorna, då de bor med sin mamma i eget rum,  så växer valparna upp tillsammans med oss och familjens övriga hundar. De blir vana vid olika slags ljud,  de får gå ut varje dag och vi tränar dem på att åka bil, hanteras (kloklippning, bad, lyftas upp etc.) och vi tränar dem att komma när man ropar på dem. Kort sagt så gör vi allt vi kan för att våra valpar ska bli trygga och för att övergången till den nya familjen ska bli så bra som möjligt. 


När valparna lämnar oss är de avmaskade flera gånger, veterinärbesiktade, vaccinerade och chipmärkta.

De är registerade i Svenska kennelklubben och är dolda felförsäkrade. De får med sig en fäll som doftar av mamma och syskon. De får också ett litet valppaket med bla. foder av samma sort som de ätit hos oss. Vi skickar också med skötselråd, tips och information som kan vara användbar. Självklart ställer vi upp efter förmåga med råd och stöd och vi vill gärna fortsätta ha kontakt och veta hur det går för valparna. Ungefär vartannat år anordnar vi valpträff här hos oss för alla valpköpare. 

 

Våra förväntningar på Dig som vill köpa valp från oss är att du ska ha tänkt igenom ditt hundköp och satt dig in i vad det innebär att ha hund - i förhoppningsvis många år!

Att du har tagit reda på så mycket som möjligt om aktuell ras, länkar till respektive rasklubb finns under rubriken ÖVRIGT. 


Vi vill att du aktiverar din hund så att den får använda både kropp och hjärna. Gå gärna en valp eller unghundskurs. 

Vi vill att du röntgar höftleder (Golden och perro) och armbågar (Golden) på hunden när den är ca 1,5 år.  Vi blir också glada om du vill gå på BPH eller funktionsbeskriva din hund när den är vuxen.  


Vi förbehåller oss rätten att välja valpköpare och att matcha valp med den köpare vi tror passar bäst.


© Copyright. All Rights Reserved.

Kontakt

 

Kullabergsvägen 240-4

 

263 77 Mölle

 

Telefon: 070-375 73 55

 

Mail: vattenmollans@gmail.com


Instagram: vattenmollans